De Geheime Opdracht

Dit keer zijn jullie afhankelijk van de andere teams om deze opdracht tot een goed einde te brengen. Jullie moeten namelijk samenwerken!!

Wat gaan jullie doen?

Nou…. Meestal is de geheime opdracht een foto. En dat is het dit keer dus ook. Wij hebben namelijk bedacht dat het in het kader van het thema wel heel leuk zou zijn als jullie Nederlands bekendste schilderij zo goed mogelijk LIVE gaan uitvoeren wat betreft de compositie op het oorspronkelijke schilderij uit 1642.

Jullie gaan een groepsfoto maken waarin jullie de NACHTWACHT gaan uitbeelden. Op dit schilderij staan 31 personen, maar daarvan zijn er een aantal niet goed in beeld, dus inclusief de hond houden we 24 mensen over en 1 hond. Let op. Nummer 13 heeft op het schilderij geen gezicht, maar het is duidelijk dat het een jongen betreft, dus we tellen hem gewoon mee en dit keer geven jullie hem een gezicht en het mag ook een meisje worden, want we zijn van inclusiviteit.

Het is natuurlijk niet mogelijk om kleding uit de 17e eeuw op zo’n korte termijn te verzamelen, maar we hadden al bedacht om er onze eigen draai aan te geven –> dus ons thema : Ik hou van Holland

Jullie mogen dus los in rood-wit-blauw, klompen, Bavaria-dress, juichpakken, brulshirts, Heinekenhoedjes, klederdracht, oranje outfits over de top, maarrrrrrrrr…..

De attributen blijven hetzelfde!!! Dus een vlag blijft een vlag, de hond een hond, het kleine meisje blijft een klein meisje, trommel blijft trommel en een hoed blijft een hoed. Het enige waar we een uitzondering op maken zijn wapens. Wapens mogen NIET, maar wél alles wat er op lijkt; Bezemstelen, stofzuigerbuizen, tentstokken. Bedenk maar wat. Wees creatief!

Voor deze opdracht geven WIJ per team aan HOEVEEL personen jullie team moet leveren, want er zijn grote en kleine teams. We hebben daarom de personen op het schilderij genummerd. En we lanceren per vandaag een nachtwacht-groepsapp waarin jullie teamcaptains met elkaar hierover kunnen communiceren. Jullie kregen in de “goody-quiz bag” een envelop met de naam GEHEIME OPDRACHT. Hierin vinden jullie de nummers van de personages die jullie team moet uitbeelden. Spreek desnoods met de andere teams af als je personages wilt ruilen en/of attributen levert of kan leveren. Wij zorgen voor de ‘hond’.

Help elkaar met de attributen of kleding, want jullie scoren alleen allemaal punten als er wordt samengewerkt en we een Nachtwacht kunnen samenstellen.

DE CREATIEVE OPDRACHT

Te land ter zee en op de fiets!

We gaan er weer lekker creatief tegenaan! Dit keer in typisch Hollandse Stijl.

Zelfs ook nog met een beetje nostalgie, want wie heeft er op Koningsdag (voorheen Koninginnedag) niet op een versierde fiets meegedaan voor eeuwige roem en vooral om de mooiste fiets van de klas te hebben.

Helemaal los met serpentines door je spaken, ballonnen aan je stuur of een heuse boog op je bagagedrager van pvc-buis omwikkeld met crêpepapier, vlaggetjes en andere items. We gaan er een feestje van maken!

Jullie opdracht luidt: Regel een fiets, tandem, bakfiets, step of ander ONGEMOTORISEERD voertuig versierd in het thema koningsdag en maak een filmpje waarbij je er buiten op rijdt. Maak ook 1 foto waarop alle versiering goed te zien is.

  • Het filmpje moet MINIMAAL 1 minuut duren en MAXIMAAL 2 minuten
  • Zet een leuk Oranje Muziekje onder het filmpje of een hip Wilhelmus
  • Stuur je filmpje + 1 duidelijke foto van je fiets naar dqde14@gmail.com vóór het einde van de speeltijd.

Extra punten te verdienen met ;

  1. Een Nederlandse Vlag
  2. Een rode, een witte en een blauwe ballon
  3. 4 oranje ballonnen.
  4. De bestuurder verkleed in oranje en/of rood-wit-blauw
  5. Versierde spaken of wielen
  6. Een hoed/ pet / muts of kroon in oranje stijl
  7. Een sjerp