Mag het quizboek uit elkaar?

JA het boek mag uit elkaar  gehaald worden, maar we stellen wel als eis dat het wel compleet EN OP VOLGORDE weer wordt ingeleverd.

Er mogen ook geen bladzijden of kopieën over andere bladzijden worden heen geplakt.

Móet je personen aanwijzen voor bepaalde opdrachten?

Dat was voorheen wel zo, maar daar zijn we vanaf gestapt. Ook wat betreft de DOE-opdrachten zijn we wat soepeler geworden, iedereen mag meedoen uit het team, maar is wel handiger als je er in de basis 2 personen voor inzet. Lees opdrachten ook vooral goed, want stoms stellen we een limiet of moeten er meer dan 2 aan deelnemen.

Ons advies is om goed over het inzetten van je teamleden na te denken, want iedereen die buiten bezig is, kan niet bezig zijn met de vragen in het boek….En je moet de sterke kanten van je deelnemers benutten, dus inzetten waar nodig.

Hoe groot mag ons team zijn?

Eigenlijk is er geen limiet. Om alles goed uit te kunnen voeren houden we wel de ondergrens van minimaal zes personen aan. Het aantal hulplijnen is onbeperkt en op afstand kan een team zoveel mensen laten mee doen als ze willen. Dus… ook teams die niet verder komen dan 6 personen in de basis hebben hierdoor gelijke kansen.

Wij hebben wel een team, maar niemand komt uit Velddriel. Wat nu?

Dat is helemaal niet erg. Je hoeft ook niet uit het dorp te komen om mee te kunnen doen. Het enige vereiste is dat je teamcaptain in Velddriel WOONT of 5 jaar HEEFT gewoond en minstens 16 jaar oud is.

Wij willen meedoen, maar weten niks over Velddriel

De quiz gaat ook zéker niet alleen over Velddriel! Er zijn allerlei categorieën waaronder sport, muziek, eten/drinken enzovoort. En als je ouwe buurman wel uit Velddriel komt kan je die nog raadplegen over Velddrielse vragen al zit hij niet in je team.

Er is wél een categorie waarbij dorpskennis vereist is, maar alles kan je opzoeken op internet en het is misschien wel handig om iemand die uit Velddriel of uit Kerkdriel komt, als hulplijn te hebben in je achterban. In alle andere categorieën zit meestal wel ergens een vraag met een link naar Velddriel.

Prijsuitreiking wanneer en wat valt er te winnen?

De prijsuitreiking is enkele weken na de quiz. Dit i.v.m. de beschikbaarheid van de Boxhof en vooral omdat het nakijken tijd kost. De eerste, tweede en derde prijs zijn geldbedragen en de winnaar krijgt daarbij ook nog een aandenken in de vorm van een prachtig beeldje. De Wisseltrofee. Win je hem 3 keer achter elkaar dan mag je hem houden!